70% van alle Nederlanders ondervindt ooit hinder van hun voeten

steunzoolWel eens last van een pijnlijke steek in je knie tijdens het hardlopen? Neem pijn in je voet, knie, heup of rug altijd serieus en grijp tijdig in. Voordat het kan doorstralen naar andere gebieden of gewrichten. In veel gevallen kan een door een podotherapeut op maat gemaakte steunzool uitkomst bieden.

Corrigerende werking

resize (1)Podotherapeutische zolen hebben een corrigerende en ontlastende werking en spelen direct in op het actieve houdings- en bewegingsmechanisme van het lichaam. De meeste podotherapeutische zolen zijn flexibel en dun, waardoor ze tegenwoordig in de meeste confectieschoenen te dragen zijn. Sommige blessures verdwijnen al na deze zolen gedurende een aantal weken of maanden te hebben gedragen, bij structurele houdingsafwijkingen kan het raadzaam zijn deze zolen levenslang te dragen.

Laten aanmeten door een specialist

Algemeen

Een digitale voet analyse om te bepalen of steunzolen nodig zijn

Een podotherapeut doet eerst uitgebreid onderzoek naar de klachten en bekijkt de stand van de voeten, knieën, heupen en rug. Daarna beoordeelt hij de beweging van de voeten en de benen tijdens het lopen. Wanneer vervolgens wordt besloten dat het gebruik van  steunzolen wenselijk of noodzakelijk is, wordt er een scan van de voet gemaakt om tot slot door een freesmachine een volledig op maat gemaakte zool te laten maken.

Author: M_I_C

Share This Post On